I efteråret 1990 påbegyndte Aase og Erling Grotkjær Sørensen den samling, der idag kendes som Remmerslund Museum.
Denne samling er nu flyttet til nye omgivelser her på Ulbækgård.

Samlingen tager udgangspunkt i familien Grotkjær Sørensens slægtshistorie, som er repræsentativ for dansk liv og historie gennem ca. 100 år. Med tiden er der ligeledes tilført lidt historie af mere lokal interesse.

Selve samlingen er et vidnesbyrd om udviklingen gennem mange årtier. Derfor vil man her, udover mere almindelige, smukke museumsgenstande, også kunne finde pudsige, underlige rariteter sat sammen i en finurlig blanding. Mange af os vil kunne genkende tingene fra vores egen barndom og erindre vore egne historier – gemt, men ikke glemt.
Historier, som er en del af vort eget liv på godt og ondt, småt eller måske lidt større.

Det kan være effekterne fra krigens tid, skoletiden med umagelige skrivepulte, skoletasken, der ud over visdom, også rummede forsvar og angreb og ikke mindst den lumre leverpostejmad, der på mystisk vis altid havnede i bunden.
Måske minder det også om den første forelskelse lykkelig eller ulykkelig !

Tingene fra købmandsbutikken, der vidner om tiden før supermarkedets fortravlede, men praktiske tid. Her kunne folk og fæ mødes og blive opdateret omkring de vigtigste begivenheder i sognet. Dem, man ikke lige kunne få hos damen på centralen. Intet var for stort eller småt.

Hylde efter hylde fortæller om slægters, for os i dag, primitive livsførelse. Effekter, der på deres tavse sprog fortæller om vore forfædres daglige og undertiden trælsomme liv og færden.
Her, blot for at nævne nogle, findes gl. husgeråd fra forskellige sogne, forskellige ruller, en samling af symaskiner, fotoapperater, en sjælden ølbimpel, samling af smukke blåemaljerede køkkenting, redskaber og værktøj.

Her findes en herlig samling på over 1000 dukker, der nu bor i deres eget hus, og på loftet regerer nisserne naturligvis.
Oplev også billederne af den danske kongerække fra Kong Chr. 1 til Dronning Margrethe d. 2.

For håndarbejds interesserede er en righoldig samling af gamle tekstiler og broderier. En væv af nyere dato er sat op, så det er muligt at forsøge sig ud i vævningens kunst. Det giver absolut en større fornemmelse for alle de mange reperationer, man så ofte møder på de gamle beklædningsgenstande og meget mere !!!!

Remmerslund museum
v/Mette Ulbæk
Ulbækgård
Ulbækvej 22
8721 Daugård
Tlf.: 31 17 17 17
info@remmerslundmuseum.dk

Åbent: torsdag - fredag 10-17
lørdag 10-17 i lige uger

Fra den 1. november er museet kun åben efter aftale.

Entre 25 kr.

Lav en rutebeskrivelse
via krak her